Sery górskie wędzone

Polskie góry należą kategorycznie do najpiękniejszych miejsc na Ziemi. Różnorodność przyrody, tajemniczość górskich jaskiń i również wąwozów i niedostępność to tylko niektóre walory tych obszarów. Jest jeszcze góralska kuchnia, niezwykle wyszukana i również oryginalna i zmysły całą gamą zapachów i również smaków. Szczególne miejsce w menu zajmują sery góralskie. Przedsiębiorstwo Marfor z Bażanowic koło Cieszyna, to 20 lat tradycji w ważeniu serów i również oscypków. Tradycyjne technologie i również metody produkcyjne oparte na starych, wypróbowanych recepturach, przekładają się na wyjątkowy smak i również aromat. W naszym asortymencie znajdują się wyrafinowane Marforki, zarówno w plastrach, jak i również różnych zalewach, kuszące wzrok i również żołądek wędzone Faruki i również Warkoczyki, i cieszący się niesłabnącą popularnością serek Cieszynianka. Wszystkie wyrabiane ręcznie i również wędzone naturalnym dymem z drzew olchowych i również bukowych.


Ocena: 3/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 2 (ostatnio: 20.09.2024 07:34:14)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *